Wij en ik

Saskia De Coster


Wij en ik

Wij en ik

 • Title: Wij en ik
 • Author: Saskia De Coster
 • ISBN: 9789044623468
 • Page: 440
 • Format: PaperbackIn de familieroman Wij en ik belandt de lezer midden in een upper class milieu waar het wemelt van de familiegeheimen en onderhuidse drama s, en waar liefde een complex gegeven is.Wij en ik is een briljante, scherpzinnige familieroman, vol onvergetelijke sc nes en stilistische bravoure In een Vlaamse verkaveling, boven op een berg, woont de familie Vandersanden De neurotIn de familieroman Wij en ik belandt de lezer midden in een upper class milieu waar het wemelt van de familiegeheimen en onderhuidse drama s, en waar liefde een complex gegeven is.Wij en ik is een briljante, scherpzinnige familieroman, vol onvergetelijke sc nes en stilistische bravoure In een Vlaamse verkaveling, boven op een berg, woont de familie Vandersanden De neurotische, aristocratische Mieke kamt haar tapijten en houdt intussen haar gezin en haar buren nauwlettend in de gaten Haar echtgenoot, de selfmade man Stefaan, maakt carri re in een door schandalen geplaagd farmaceutisch bedrijf Dochter Sarah, overbeschermd en benieuwd naar het echte leven, zoekt haar eigen weg met de middelen van haar generatie Maar zal ook zij ten prooi vallen aan het grote familiegeheim, of kan zij in haar eentje een oud patroon doorbreken Saskia Coster verweeft met sublieme, spitsvondige pen het tragische en het komische in een roman die zowel een literaire Desperate Housewives is als een Europees antwoord op Vrijheid van Jonathan Franzen Een magistrale kroniek van een manke familie.


Recent Comments "Wij en ik"

Heerlijk boek, het is tragisch, maar tegelijk ook grappig, meeslepend geschreven, een echte Vlaamse familiekroniek waarin families niet kunnen communiceren, schone schijn hoogtij viert, succes en geld de maatstaf zijn voor velen en geluk iets ondefinieerbaar is.

Saskia de Coster kan schrijven, dat bewijst de met stip mooiste zin uit het boek: ‘Hij moet door haar heen om ergens anders te belanden. Ergens waar ze samen verdwalen.’Saskia de Coster zou ook gebaat zijn met redacteurs die nog ‘briljanter’ en ‘irritanter’ zijn dan diegenen die zij in haar dankwoord vermeldt, en die vooral heel wat strenger zijn. Schrappen, schrappen, schrappen, en 400 pagina’s herleiden tot 200, maar dan van een intensiteit die de lezer het gevoel geeft dat hij e [...]

Op zich is er niks mis met dit boek; de humoristische schrijfstijl leest erg vlot en eens de kaap van 50 pagina's gepasseerd wordt het ook allemaal wat interessanter dan in het begin. Helaas kon het verhaal zelf mij niet echt boeien.Wat bij mij overheerste was antipathie voor werkelijk alle personages, wat het altijd moeilijk maakt om een boek echt goed te vinden. Het was waarschijnlijk de bedoeling om mee te leven, om wat weemoedig het leven van de familie Vandersanden mee te volgen en langzaam [...]

Saskia De Coster kan schrijven. De woordkeuze, de zinsopbouw, gevatte observaties, enzovoort, het is allemaal aanwezig. Technisch gezien is dit een goed boek. Jammer genoeg vond ik het verhaal enorm tegenvallen en clichématig. Het rijke gezin dat er langs de buitenkant enorm succesvol uitziet, maar in gesloten kring kampt met depressie, neuroses en een weerbarstige tiener is een concept dat wel al voldoende is uitgemolken. Voeg hier nog saaie hoofdpersonages toe, passages die door een redacteur [...]

Predugačka i presumorna kronika jedne belgijske obitelji koja je poželjela biti savršena.Od silnog htijenja za savršenstvom postali su robovi vlastitih propisa i uništili svoju malu obitelj.I ne samo toilično su dosadni!

over leven, twijfels, overleven, slechte genen en nogmaals: twijfel.

Wat een mooi boek. Traag, meestal in de indirecte rede, wordt het verhaal van de familie Vandersanden verteld. Bovenop de berg worden tapijten gekamd, honderden kamers in een reuzenvilla schoongehouden, een geheim dagboek volgeschreven, dit alles door Mieke. In een hobbyruimte in de tuin vertrouwt Stefaan ook duizenden woorden aan het papier, die als ze uitgesproken zouden zijn geweest het leven van iedereen een stuk minder gecompliceerd had gemaakt. Beneden, aan de voet van de berg, in een enor [...]

Het is een verademing om een familiekroniek te lezen, die geschreven is in een eenvoudige heldere taal en tegelijkertijd herkenbaar is en heel veel interessante ideeën bevat. Aanrader.

"Amos trekt zijn shirt uit, legt zijn rol van vlotte barista af en verandert in een urban explorer met en afgesleten jeans."Dames en heren: de lelijkste zin die ik in tijden ben tegengekomen in een gepubliceerde roman.Voor de rest: thematisch vrij cliché, paar semi-interessante stukjes over vrouwenlevens door de eeuwen heen, weinig narratief, personages nogal plat en futloos, een paar sprankelend racistische passages zonder enig vermoeden van zelfbewustzijn daarover (boek is uit 2013), en van d [...]

Ik had al veel over dit boek gehoord (lees: gelezen), zowel negatief als positief. Tijdens de vorige leesclub werden we ook gewaarschuwd dat het boek saai kon zijn maar dat vond ik helemaal niet! Ik heb genoten van het boek, het was een goed boek. Ik kon me inleven in de personages, ik kon me ze voorstellen: Stefaan fietsend naar het werk, Mieke de tapijten aan het kammen en Sarah tussen haar vriendinnen. Het klopt wel dat er niet veel gebeurd in het boek. Zoals ik het zie gaat het vooral over w [...]

Tot een week of twee geleden las ik zo goed als geen Nederlandstalige literatuur. Ik denk dat het ligt aan in het middelbaar gedwongen worden boeken te lezen die ik helemaal niet wou lezen. Ik vind Nederlands nog altijd geen mooie taal, maar ik begin te zien dat een boek van een Belg/Nederlander niet per definitie bagger is. Er is denk ik wel een limiet aan hoeveel Vlaamse-families-waar-achter-de-schone-schijn-vanalles-foutloopt-romans ik kan lezen, maar als het goed gedaan is, zoals hier (zie o [...]

Puh, das war eine schwere Geburt. Ein typischer Fall von: Hmm, eigentlich langweilig, aber guter Ansatz, also vielleicht kommt ja noch was Spannendes?!Die Charaktere sind schön gezeichnet, skuril und durchaus in manchen Szenen amüsant. Aber die Story lässt einiges missen, zum Beispiel Konflikt, Klimax oder Auflösung. Also im Grunde: alles. Und eine reine Charakterbeschreibung sowie deren Zusammenleben (oder besser Aneinandervorbei-Leben) mag manche Leser faszinieren, mich leider nicht. Das [...]

Dit boek heeft in theorie alles om waanzinnig goed te zijn: knappe opbouw, interessante structuur, mooie zinnen en vreemde-maar-toch-herkenbare personages. En toch kon het mij maar matig boeien. De beschrijvingen waren te langdradig, het tempo lag te traag en ik voelde me totaal niet betrokken bij het verhaal. Ik begrijp wat vele mensen aantrekt in dit boek, maar voor mij was het 200 pagina’s te lang.

ik heb het supergraag gelezen, echt belachelijk graag, net door de lange beschrijvingen, de traagheid van evolutie, de ergerlijke herkenbaarheid van het Vlaamse. De afstandelijkheid stoorde me maar weinig. Tot het einde waardoor de hele leeservaring in zijn blootje wordt gesteld. Misschien begrijp ik het gewoon niet maar voor mij was het onbevredigend en zelfs ongelofelijk.

Dit is met voorsprong het mooiste boek dat ik al in jaren heb gelezen. Dit is HET boek. Je leest het traag enkel en alleen omdat je geen goesting hebt dat het ooit stopt. 1000 x dank om dit op de wereld los te laten, mevrouw De Coster !

Een heerlijke familieroman waarin Saskia de Coster laat zien dat ze met passages waarin zo weinig gebeurt, zo veel kan vertellen.

Disappointing. Cardboard characters. No story to speak of. It may be me, I don't like Claus either.

Geweldig boek; heel herkenbare familieroman en ook nog eens heel grappig geschreven. Ik heb het in een ruk uitgelezen. Voor wie houdt van romans a la Jonathan Franzen.

Ik lees niet vaak Nederlandstalige boeken en ik lees ze al zeker niet in één ruk uit. Wij en ik wel. Al blijf ik een beetje verward achter. Een boek dat nog even in mijn gedachten zal rondspoken.

Verhulst meets Lanoye, maar laat op een of andere manier toch lichtjes onbevredigd achter.

At times an interesting read, but overall, I feel kind of tricked by its futility. It is a slow paced portrait of a rich Flemish family living a privileged, empty life. Each character (father, mother, daughter) has its own story, they intertwine and the core of the drama, as I understood it, lies in a cursed gene of the father and the daughter feels she might be infected with this suicidal gene too. So it's pretty much unremarkable story written in an unremarkable way, presenting the characters [...]

De Coster geeft met deze vertelling de literaire sector lik op stuk die maar blijft doorzeuren over 'show don't tell': een vertellend boek met weinig scènes en dialogen kan ook boeiend zijn! Vraag het maar aan Henry Miller. Het verhaal deed me van toon denken aan Huid en haar van Grunberg, en dat is een compliment. Veel zijpistes die interessant zijn maar die de hoofdzaak vertroebelen, waardoor die me niet geheel duidelijk is ik blijf aan het einde van het boek een beetje op mijn honger zitten, [...]

Razvučena obiteljska saga nakrcana nevažnim detaljima poput zbroja resica na skupim tepisima u obiteljskoj vili.

Erg genoten van dit boek, al had ik het gevoel dat het verhaal niet echt ergens heen leidde. De schrijfstijl en personages compenseren dat ruimschoots.

Het boek gaat over een upper class familie in Vlaanderen die boven op een ‘berg’ wonen in een verkaveling met allemaal villa’s voor de gegoede klasse. Het deed wat denken aan een Amerikaanse gated community uit de reeks Desperate Housewives, zoiets toch. Daar volgen we het gezin van Stefaan, Mieke en Sarah Vandersanden die de schijn ophouden van een gelukkig gezin maar het totaal niet zijn. Ze leven letterlijk en figuurlijk achter een façade waarin de vader, Stefaan, elke dag met een chiq [...]

Dit boek wordt door grote schrijvers van de Lage Landen geloofd als de ‘Grote Vlaamse roman’. De flap staat langs voor- en achterkant vol met dit soort positieve, wat zeg ik ophemelende kritieken. Saskia zelf noemt het ook haar ‘grootste roman’. Een mens zou voor minder torenhoge verwachtingen hebben, maar gelukkig was ik door de verdeelde commentaren op Facebook en wel gewaarschuwd en begon ik dus vrij openminded aan het boek.Het verhaal speelt zich af in een typische Vlaamse villawijk [...]

Een familiegeschiedenis van de Vandersandens, afwisselend verteld door de diverse familieleden. Wat schuilt er achter de muren van de grote villa op de verkaveling? Wat speelt zich af in dit keurige, schijnbaar geslaagde gezin?Vader Stefaan heeft zich ontworsteld aan zijn boerenafkomst,zijn moeilijke jeugd. Moeder Mieke,van rijke komaf, heeft zich ontwikkeld tot een neurotische, tapijten kammende “desperate housewive” en fulltime moeder. Dochter Sarah probeert zich te onttrekken aan het besc [...]

Wij en ik en Mafaldine en Saskia De Coster, staat in mijn gesigneerd exemplaar.Wij en ik is een familiekroniek die ongeveer een kwarteeuw bestrijkt. We maken eerst kennis met carrièreman Stefaan op het moment dat zijn dochter geboren wordt. Later verschuift het vertelperspectief steeds vaker naar dochter Sarah, die ondanks haar strenge opvoeding een heftige puberteit beleeft. Tussendoor komt ook de ietwat neurotische moeder Mieke aan het woord. Ik ken de beschreven tijdsperiode en ik ken de res [...]

"Iedereen heeft een paar hoogtepunten in zijn leven. Het meest voor de hand liggend zijn huwelijken, geboortes en verheffingen in de adelstand. Voor sommigen is het de dag dat ze ontdekken dat ze van vliegvissen houden."Maak kennis met de familie Vandersanden, wonende in de Nachtegalenlaan 7. Het leven van Stefaan en Mieke Vandersanden lijkt picture perfect, maar het kost aardig wat moeite om een nakomeling te verwekken. Uiteindelijk valt ook dat geluk hen te beurt. Met de komst van Sarah verand [...]

Ik had nog niets van Saskia De Coster gelezen, maar ik dacht dat ze schreef zoals Annelies Verbeke: licht, tragikomisch, met vaart en pit. Ik ben dus met verwachtingen vertrokken in 'Wij en ik', maar wat een lange rit is me dat geworden. Niet omdat het lezen niet vooruit ging, wel omdat ik mezelf telkens moest aansporen om nog eens verder te lezen. Het boek kreeg mij niet vast, en ik zal jullie kort en zonder spoilers zeggen waarom.De Coster belooft een familiekroniek over een gezin dat belast i [...]


 • Best Read [Saskia De Coster] ✓ Wij en ik || [Poetry Book] PDF ✓
  440 Saskia De Coster
 • thumbnail Title: Best Read [Saskia De Coster] ✓ Wij en ik || [Poetry Book] PDF ✓
  Posted by:Saskia De Coster
  Published :2018-06-23T12:46:14+00:00